Get Adobe Flash player

Soho

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of je nu in het 3de, 4de, 5de of het 6de jaar zit, de studierichting die je volgt, is het resultaat van eerder gemaakte studiekeuzes. Deze keuzes zijn niet alleen belangrijk omdat ze een grote invloed hebben op je latere professionele leven, maar ook omdat ze voor een stukje je verdere studieloopbaan bepalen. Op het einde van het vierde jaar, bijvoorbeeld, kies je de studierichting die je tot het einde van jouw schoolcarrière in het Atheneum zal volgen. Om deze belangrijke en moeilijke beslissing te kunnen nemen, proberen wij je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden en bij te begeleiden.

We willen naast de leerlingen van het vierde jaar ook vooral de leerlingen van het zesde jaar helpen bij hun studie- en beroepskeuze. Dat doen we door je in het laatste jaar onder andere een scriptie te laten schrijven over die verdere studiekeuze, door je te laten werken rond de onderzoekscompetenties en door de SID-in te bezoeken. Verder beschikken we in het SOHO-lokaal over computers waar je een beroepenkeuzetest kan uitvoeren, de laatste informatie doorgestuurd door de verschillende hogescholen/universteiten, programma’s, scripties van de voorbije jaren, … en staat er op smartschool een schat aan voorbeeldvragen uit het ingangsexamen geneeskunde van de voorbije jaren.

Voor het vierde jaar op rij zal de studie-informatieavond georganiseerd worden, nu al een begrip bij onze leerlingen/oud-leerlingen. Oud-leerlingen uit verschillende studierichtingen/universiteiten/hogescholen komen er a.d.h.v. hun cursussen/werkjes uitleg geven aan onze laatstejaars over hun studie. De voorbije editie waren meer dan 90 oud-leerlingen aanwezig. Ze vertegenwoordigden meer dan 80 studierichtingen uit meer dan 20 onderwijsinstellingen.

Heb je vragen omtrent studie(keuze), dan kan je een middag per week gedurende de middagpauze terecht in lokaal O201 bij de SOHO-coördinator. De SOHO-coördinator deelt mee wanneer ze bereikbaar is. Met het CLB is de afspraak gemaakt dat leerlingen eerst proberen de SOHO-coördinator te contacteren die dan verder overlegt met het CLB.

Tot hoors
Evi Stuyck

SOHO-coördinator